Meet and Greet met de Dood

Je wordt geboren, je leeft en je sterft. De belangrijkste voorwaarde die hoort bij het mens zijn. En een zwaar, beladen onderwerp waar je als tolk erg tegenop kan zien wanneer je een aanvraag ziet en het is tolken voor iemand die stervende is of gestorven is.

Wat helpt tijdens zulke momenten is kennis en kunde om op terug te vallen. Dat je weet wat je kan verwachten zodat je niet voor verrassingen komt te staan die met je emoties een loopje gaan nemen. En hoe je een zo delicaat mogelijke houding aan kan nemen tijdens het tolken.

 

De Trainingshub organiseert daarom een Meet and Greet met de dood; We gaan bij een uitvaartcentrum kennis maken met de begrafenisondernemer en een begrafenis. Waarna we naar het hospice gaan en leren over het overlijdensproces en palliatieve zorg. En we zullen leren van de ervaringen van (dove) nabestaanden, over hun emoties en gevoelens. Met als einddoel dat je als tolk een professionele en meelevende houding aan kan nemen tijdens het overlijdensproces, de begrafenis en tijdens uitbarstingen van heftige emoties. Deze dag is niet enkel zwaar en beladen. Wij willen tijdens deze dag ook respectvol ruimte overhouden voor liefde, samenhorigheid en zelfs wat humor. Want een dood brengt ook mooie dingen met zich mee. Kom ook en geef je op voor deze bijzondere meet and Greet.

 

RTGS-nr: 22360 

Nascholingspunten: 0, 15 voor taal en tolkvaardigheden, 0,25 voor Attitude en 0,10 voor Doelgroepen. 

data 2020: 15 augustus

Tijd: van 10:00 tot 15:30

Doelgroep: toegankelijk voor ASL-, NGT- en Schrijftolken

Kosten van de ‘Meet en Greet’: 85,- euro inclusief BTW. Na aanwezigheid van de ‘Meet en Greet’ krijg je een factuur via de mail.

Opgeven: Je kunt je opgeven door te mailen naar trainingshubwoerden@icloud.com.

 

Locatie 

Kapel Weddensteyn,
Utrechtsestraatweg 50

3445 AS Woerden 

 

waar ook de lunch zal zijn, mocht je nog speciale lunch wensen hebben geef deze dan door. 

 

Doelen:

-De tolk weet hoe het overlijdensproces eruit ziet en wat palliatieve zorg inhoudt. (dg)

-De tolk kan adequaat omgaan met de emoties van de nabestaanden. (dg)

-De tolk weet wat een begrafenisondernemer doet en hoe een begrafenis doorgaans is vormgegeven waarbij de tolk passende tolkstrategieen kan bedenken tolktechnieken kan toepassen. (ttv)

-De tolk kan een professionele en meelevende houding aan nemen tijdens het overlijdensproces, de begrafenis en tijdens uitbarstingen van heftige emoties. (att)