Krav Maga; Interpreters take controle!

De empowerment van de vrouw vinden wij van de Trainingshub zeer belangrijk. En daarom organiseren wij jaarlijks evenementen waar tolken kunnen leren om zichzelf veilig te stellen; zelfverdediging!

In 2018 organiseerde de Trainingshub in samenwerking met Laura van den Brink (een van de hoogst gegradueerde vrouwelijke Krav Maga instructeurs in Europa) een hele speciale middag: “Interpreters take controle!”

Laura heeft meer dan tien jaar ervaringen in het opleiden en trainen van diverse doelgroepen en heeft een breed scala aan opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland en wij hebben zoveel van haar geleerd, dat wij nogmaals “Interpreters take controle!” willen geven, plus extra aandacht voor je Attitude als tolk. Zodat de kennis uit deze actieve en bijzondere workshop ook vertaald kan worden naar je beroep als tolk. Want ja, ook wij tolken ervaren geweld op ons werk. 

 

De unieke “Women Take Control”-trainingen van Krav Maga Almere is een speciaal ontworpen programma voor de vrouw en gaat specifiek in op diverse geweldsituaties waar ook wij tolken mee te maken kunnen krijgen. Zo leer je (non-)verbaal conflicten uit de weg leren te gaan, de-escalatie, handelen in conflictsituaties en snel te handelen in conflictsituaties waarbij de veiligheid van jou en je dierbaren voorop staan.

En er komen speciale thema’s voorbij zoals huiselijk geweld, verdedigingen terwijl je vastgebonden/-gehouden wordt (bij je handen omdat 'je toch niet hoeft te tolken'), wat te doen als je na je tolkopdracht wordt lastiggevallen, hoe verdedig je jezelf als je je handen niet vrij hebt en niet vrij kan maken.

 

Daarnaast nemen we dus tijdens deze workshop tijd voor nog iets belangrijks, namelijk zelfreflectie. De docent leert je je buikgevoelens te herkennen en volgen. Zoals: ik voel me onveilig en wil bij de deur zitten. Dan doe je dat!

Grenzen aangeven: ik wil niet dat jij mij zo bejegend of ik wil dit niet doen. Ik wil dat je afstand houdt. Dan laat je dat zien.

Lichaamstaal leren herkennen (van jezelf of anderen) en je lichaamstaal aanpassen. Bijvoorbeeld als iemand zich erg dominant opstelt en jij gewend bent je dan nederig op te stellen, wat je wilt veranderen. Leren omgaan met angsten en je angsten niet de baas laten zijn over jou en je functioneren als tolk. En dit alles met een groep collega's! Leuk toch? Kom ook!

 

Locatie

De dojo is van Kintaiko Woerden en staat op singel 59a in Woerden.

 

Programma

We beginnen om 13:30 en gaan direct aan de slag met de zelfverdedigingstraining. Van 15:00 tot 15:15 is er een pauze, waarna we verder gaan met zelfreflectie en je houding als tolk.  De training duurt tot ongeveer 16.15

 

Nascholingspunten

0,1 punten voor Attitude 

 

Data 2021: 27 maart

 

Kosten

De kosten zijn 60,- euro inclusief BTW. 

 

 

CV Laura van den Brink

Laura van den Brink is hoofdinstructrice en eigenaar

van Krav Maga Almere. 

E-mail: laura.vanden.brink@kravmagaalmere.nl 

•    Krav Maga instructeur Expert 4

•    Instructeur sinds 2009.

•    Krav Maga Law Enforcement instructeur

•    Krav Maga Kids (km-Xplorers) instructeur 

•    Krav Maga Teens (km-X) instructeur

•    Women Take Control instructeur

•    Fighting Fitness instructeur

•    Docent RTGB voor BOA's

•    Docent Gevaarsbeheersing 

•    Sportleraar CIOS Arnhem niv. 3

•    Fitness instructeur A

*    EHBO Eerste Hulpverlener + sportongevallen