2-D tolken

2-D tolken (RTGS-nr 25591) is een trainingsdag die NGT- schrijf- en combitolken de kennis en vaardigheden en leert die nodig is om te tolken op afstand. 

2-D tolken is de uitkomst van de eeuw dankzij de techniek van vandaag. Vanuit je huis en wie weet met je kindje op bed tolken voor hem en haar. Maar het is compleet anders als tolken op locatie. Indexgebruik, mimiek, directe feedback, wel of niet rolnemen… hoe ga je nou precies te werk? 

Om aan deze vaardigheden te werken heeft de Trainingshub, in samenwerking met Wouter Bolier en Gea Duister, de trainingsdag ‘2-D tolken’ opgezet; een zeer praktische training, direct implementeerbaar in het

werkveld en met de technische kennis die nodig is om

zelf-oplossend en professioneel op afstand te tolken. 

 

We beginnen de dag om 13:00 waar Suzanne Heuft en Gea Duister je alle vaardigheden zal toereiken die je nodig hebt om te kunnen tolken op afstand. Suzanne is er voor de NGT-tolken, Gea zal de schrijf- en combitolken onderwijzen. Ze zullen het onder andere hebben over indexgebruik, non-manuele markeerders verduidelijken, mimiekgebruik, rolnemen, A-B-A, eigen fouten detecteren en verbeteren. Waarna we om 17:30 gaan genieten van een smakelijk verzorgde avondmaaltijd. 

Wouter komt na het avondeten (18:00) zijn ervaringen en kennis delen. Niet alleen zal Wouter het hebben over de technische randvoorwaardes om 2-D te tolken. De tolkruimte, alles omtrent privacy, inzicht in techniek en total conversation zijn onderwerpen die Wouter ook behandeld. Om vervolgens te kijken naar hoe je oplossingsgericht te werk moet gaan en wat de inbellende klant zoal van je verlangt. En geen zorgen, je krijgt alles op papier om alle technische termen op een later punt nog eens op te zoeken. 

Vervolgens sluiten we de avond af met de praktijk; we gaan bellen. Zodat je direct alle vaardigheden en kennis toe kan passen en je de laatste pointers mee kunt pakken. 

 

Dus wil jij je vaardigheden op het gebied van 2-D tolken verbreden en je (technische) kennis van tolken op afstand vergroten? Meld je dan aan voor deze training door te mailen naar trainingshubwoerden@icloud.com of via het contactscherm op deze site.

 

 

 

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

 

Nascholingspunten aangevraagd: 0,65 voor taal en tolkvaardigheden en 0,10 voor attitude

 

Tijd:  De Training begint om 13:00 en duurt tot 21:00. Tussendoor is er een smakelijke diner van een half uur. En de rest van dag hebben we alle tijd nodig om het hierboven-staande in de vingers te krijgen!

 

Kosten: De kosten voor de training bedraagt 245,- Euro inclusief BTW, inclusief avondeten en versnaperingen tijdens pauzes. 

 

Data 2020: 22 oktober

 

De locatie: 

     de Trainingshub Woerden

     Klompenmakersweg 2

     3449 JB  Woerden