NMG voor schrijftolken

 

NMG voor schrijftolken (RTGS-nr 23391) is een trainings-dag, i.s.m. 1-2-communicate, Tom Uittenbogert, speciaal ontwikkeld voor de schrijftolk waarbij we aan de slag gaan met de fundamentele gebaren die nodig zijn om te communiceren met de dove cliënt en om jouw vak als schrijftolk met gebaren te ondersteunen. Bijvoorbeeld; het uitleggen van het gebruik van de tablet, de TOT-jes of navragen hoe het tolken liep. Dit zal je leren door eerst deze in praktijk gevraagde gebaren en essentiële zinnen te oefenen, direct gevolgd door situationeel oefenen.

Wij organiseren deze training omdat we de vraag kregen voor meer ondersteuning in Gebarentaal voor schrijftolken en natuurlijk voldoen we graag in deze behoefte. Daarbij vinden wij het uiterst plezant als alle soorten mensen met elkaar kunnen communiceren en kunnen netwerken.

 

Nederlands met Gebaren (NMG) is een combinatie van de Nederlandse taal en de Nederlandse Gebarentaal. Omdat Nederlands en de Nederlandse Gebarentaal talen zijn hebben zij beide eigen kenmerken, lexicon, grammatica en gebruikers. Als er contact is tussen de gebruikers van beide talen ontstaat een mengvorm wat je een ‘contacttaal’ noemt. Deze contacttaal tussen de Nederlandse- en Nederlandse Gebarentaal noem je Nederlands met Gebaren. De Gebaren die gebruikt gaan worden worden aangeleerd door een dove docent. 

 

Deze dag zal om 9 uur beginnen en we stoppen om 5 uur. Tussendoor is er een smakelijke lunch van een half uur met onze inmiddels befaamde ‘hubsoep’. In de ochtend zullen we aan de slag gaan met gebaren en zinnen oefenen waarna we in de middag deze gebaren en zinnen in de praktijk toe gaan passen. En waar nodig zullen we de gebaren verfijnen. Met als einddoel dat jij als schrijftolk met zelfvertrouwen (hoofdzakelijk) kan communiceren met je dove cliënt.

 

I.s.m. 1-2-communicate, Tom Uittenbogert

Doelgroep: Schrijftolken

Nascholing-punten: 0,65 voor taal- en tolkvaardigheden en 0,10 doelgroepen.

Data 2020: 24 januari en 8 september

Kosten: 235,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: 

de Trainingshub Woerden

     Klompenmakersweg 2

     3449 JB  Woerden

Opgeven: Stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com om je op te geven voor deze training. Tot dan!