Pijler Taal en Tolkvaardigheden

 

'Pijler Taal- en tolkvaardigheden' is een training waarbij we drie weken lang, 1 dag in de week, aan de slag gaan met het ‘Actief didactisch samen leren’ (ADSL) van taal- en tolkvaardigheden. Een pijler is een 'steunpunt, paal, pilaar'. Een peiler is 'iemand die peilt'. Het werkwoord peilen betekent 'de diepte of hoogte meten', 'de hoeveelheid bepalen', 'onderzoeken', 'analyseren’.

 

En dat is nou ook precies wat wij tijdens de training gaan doen de drie pijlers van het tolken naar de Nederlandse gebarentaal van hoog naar diep behandelen. 

Want, als tolk is het belangrijk je vaardigheden up-to-date te houden die we ooit hebben aangeleerd. En ook om deze uit te breiden. Het is je kennis en je kunde als tolk van de taal maar ook de tolktechnieken. Om deze vaardigheid sterk te houden, gaan we werken aan de zes meest belangrijke onderdelen van de drie pijlers van taal-en tolkvaardigheden. We gaan dat doen op een speelse en uitdagende manier. Middels ADSL, techniek, praktische handvaten en de meest actuele kennis zullen we toewerken naar ons einddoel; het zijn van een allround, actuele, sterke en zelfverzekerde tolk die geworteld is in de praktijk. 

 

Dag 1 zal in het teken staan van rolnemen en anticiperen.

Op dag 2 zal er gewerkt worden aan visualisatie en het vertalen van visuele informatie.

Dag 3 gaan we aan de slag met tegenstellingen en synoniemen (in NL-NGT) waarna we afsluiten met een welverdiende borrel.

Alle dagen beginnen om 8:30 uur en eindigen om 17:00 met tussendoor een uitgebreide lunch met uiteraard de inmiddels befaamde ‘hub-soep’.  

 

Geef je op door een mail te sturen naar trainingshubwoerden@icloud.com en tot ziens!

 

Doelgroep: NGT

Nascholingspunten: 2,40 voor taal en tolkvaardigheden.

Data 2020: 11, 18 en 25 september.

Tijd: van 8:30 tot 17:00

Locatie: de Trainingshub

Kosten: 495,- excl. BTW en inclusief lekkere lunch, drinken en versnaperingen tijdens de pauze.