Tolken in het zwart

Tolken in het zwart (RTGS-nu 25592) is een hands-on trainingsdag waar je zal tolken tijdens een begrafenis, slecht nieuws gesprek en een laatste afscheid. Op een manier die zo dicht mogelijk overeenkomt met de praktijk: de opdracht komt binnen, je krijgt summier wat voorbereidende informatie en je moet gaan shinen. Zodat jij als tolk concreet kan oefenen met deze delicate onderwerpen en de harde praktijk ervaren van het tolken van alles omtrent de dood. 

 

Het onderwerp ‘de dood’ is een onderwerp wat veel tolken bezighoudt. Daarom hebben wij enkele maanden terug een Meet and Greet opgezet die dienstdeed als exposuretherapie; kennismaken en ervaren om de drempel te verlagen voor het tolken van een begrafenis. Maar enkel een kennismaking en ontmoeting met het hospice, nabestaanden een uitvaartcentrum en een uitvaartbegeleider is niet genoeg; jullie willen oefenen! 

 

De Trainingshub gaat graag een stapje verder voor jullie tolken en hebben een trainingsdag opgezet waar jullie kunnen ervaren, vaardigheden kunnen verbreden en handvatten krijgen voor het tolken van een slechtnieuwsgesprek, een laatste afscheid/euthanasie en een begrafenis. Met ruimte voor houding je het beste aan kan nemen t.o.v. de familie en andere aanwezigen en hoe je voor jezelf kan zorgen als tolk. Dit zullen wij bewerkstelligen door de drie situaties realistisch neer te zetten aan de hand van casuïstiek, ervaringsdeskundigen, attributen en rollenspel.

 

Geef je op voor deze trainingsdag door te mailen naar trainingshubwoerden@icloud.com of middels ons contactformulier op deze site. 

Bij voorkeur heb je de Meet and Greet met de Dood al gevolgd. Zo niet, zorg dan dat je de achtergrondsinformatie bezit omtrent een laatste afscheid, hospice, een uitvaart en crematie. Zodat we direct aan de slag kunnen gaan met de praktijk. 

 

 

 

Doelgroep: NGT-tolken

 

Nascholingspunten: 0,70 voor taal en tolkvaardigheden.

 

Tijd:  De Training begint om 9:00 en duurt tot 16:30. Tussendoor is er een smakelijke lunch van een half uur. En de rest van dag hebben we alle tijd nodig om het hierboven-staande in de vingers te krijgen!

 

Kosten: De kosten voor de training bedraagt 245,- Euro inclusief BTW, inclusief lunch en versnaperingen tijdens pauzes. 

 

Data 2020: 18 augustus

 

De locatie: 

     de Trainingshub Woerden

     Klompenmakersweg 2

     3449 JB  Woerden