Agenda 2021

 

Vanaf 2021 zal de Trainingshub op een nieuwe manier trainingen geven. Per maand zullen wij een thema belichten en stapsgewijs meerdere aspecten van dit thema behandelen. Stapsgewijs met logische opbouw; van algemeen naar verbreding en uitkomend tot verdieping. Aan jou als tolk de vraag wat je wilt ‘halen’ uit elke themamaand.

Wil je meer algemene kennis over het thema en de bijbehorende doelgroep ontmoeten? Dan kom je naar de kennisavond en naar de Meet and Greet. Wil je als tolk je kennis en vaardigheden op het gebied van het thema uitbreiden, dan kom je naar de eerste training. Bezit je al veel vaardigheden en zoek je juist verdieping? Dan kom je naar de tweede training.

Zo elimineren wij problemen als; de ervaren tolk zit voor spek en bonen bij een kennisavond maar het was wel een gezellige avond. En tijdens een verdiepende training bezig zijn met het behandelen van de basis. Ook kunnen wij op deze manier van training geven alle aspecten die wij belangrijk achten belichten en kunnen echt de diepgang in gaan. Zodat wij een totaalpakket aan kunnen bieden over de thema’s die ons interesseren (een onderwerp waar Suzanne en Dorothy geen passie bij voelen, zal je dus ook niet voorbij zien komen ;p)

En dit in zijn algeheel natuurlijk in samenwerking met dovengemeenschap, middels het invliegen van professionals en onderbouwd met theorie en studies vanuit binnen en buitenland.

 

  

Januari 2021

 In januari zal de Trainingshub meerdere aspecten behandelen die betrekking hebben op het tolken voor de doelgroep hoog functionerende doven omdat wij merken dat tolken op dit gebied vast dreigen te lopen.

Hoog functionerend als in degene die als wetenschapper werkt en toch wel wat meer van de tolk verlangt tijdens een overleg met een collega-wetenschapper. Of een gedragsdeskundige die zijn visie wil presenteren en verwacht dat de tolk zijn niveau middels stemtolken kan representeren.

Na een balletje te hebben opgegooid in de dovengemeenschap en na uitgebreid theoretisch naslagwerk op het gebied van de functionerende doven hebben wij verschillende aandachtspunten kunnen ontdekken die wij middels een kennisavond, Meet and Greet en twee trainingen willen behandelen. Los van elkaar te volgen maar met logische opbouw, uitkomend bij een totaalpakket.