Agenda 2021

 

Vanaf 2021 zal de Trainingshub op een nieuwe manier trainingen geven. Per maand zullen wij een thema belichten en stapsgewijs meerdere aspecten van dit thema behandelen. Stapsgewijs met logische opbouw; van algemeen naar verbreding en uitkomend tot verdieping. Aan jou als tolk de vraag wat je wilt ‘halen’ uit elke themamaand.

Wil je meer algemene kennis over het thema en de bijbehorende doelgroep ontmoeten? Dan kom je naar de kennisavond en naar de Meet and Greet. Wil je als tolk je kennis en vaardigheden op het gebied van het thema uitbreiden, dan kom je naar de eerste training. Bezit je al veel vaardigheden en zoek je juist verdieping? Dan kom je naar de tweede training.

Zo elimineren wij problemen als; de ervaren tolk zit voor spek en bonen bij een kennisavond maar het was wel een gezellige avond. En tijdens een verdiepende training bezig zijn met het behandelen van de basis. Ook kunnen wij op deze manier van training geven alle aspecten die wij belangrijk achten belichten en kunnen echt de diepgang in gaan. Zodat wij een totaalpakket aan kunnen bieden over de thema’s die ons interesseren (een onderwerp waar Suzanne en Dorothy geen passie bij voelen, zal je dus ook niet voorbij zien komen ;p)

En dit in zijn algeheel natuurlijk in samenwerking met dovengemeenschap, middels het invliegen van professionals en onderbouwd met theorie en studies vanuit binnen en buitenland.

  

Overzicht onderwerpen

 

November: Taboe

 December: Goed getolkt, maar...

 

De agenda is ook voor 2022 zich al aan het vullen, zie daar voor meer info:

januari 2022:  GG en GGZ

februari 2022; tolken voor hoogfunctionerende doven 

en in februari 2022 training voor de combi tolken, zie verder onder knopje 'combitolken'

 

 


November ; Taboe

De Trainingshub zal in november 2021 in het teken staan van Taboes. Taboes werken stigmatiserend en zorgen voor ‘hokjes-denken’ waardoor mensen vast kunnen lopen door angst en sociale onzekerheid. Ook kan het schenden van een taboe leiden tot reputatieschade, sociale uitsluiting of andere vormen van repercussie. Voeg bij deze consequenties de vrij kleine doven- en tolken-wereld aan toe en u begrijpt waarom het tijd is om over deze hete aardappel te praten.


December; Goed getolkt, maar.....het hedendaagse commentaar op de tolken in een vaatje gegoten

In december gaan we het hebben over het werk als tolk en de bijbehorende feedback, omgaan met agressie en grenzen stellen. Een belangrijk aspect van het werk als tolk terwijl je, na vier jaar een taal te hebben gestudeerd, daar nog maar weinig over hebt meegekregen. In een wereldje waarin je soms het gevoel hebt dat iedereen je afzeikt, hoort dat er dan niet gewoon bij? Misschien, maar na de trainingen van deze maand weet jij ook als mens en professional hoe je hiermee om kan gaan.