Training Intercollegialiteit

 

Deze themamaand gaat over het werk van jou als tolk en de bijbehorende feedback, omgaan met agressie en grenzen stellen. Deze trainingsdag gaan we ons richten op collegialiteit, concurrentie en constructief samenwerken met andere tolken. 

 

De tolkenwereld is een competitieve wereld, gevuld met hardwerkende professionals die zich inzetten voor hun cliënten. De meeste tolken zijn ZZP-er, sommige in loondienst en iedereen wil graag brood op tafel.

Regelmatig moeten jullie samenwerken, soms juist aan elkaar concurreren. Maar ten alle tijden probeer je (gezamenlijk) tot de meest accurate vertaling te komen. En met dit gezegd hebbende, hoe ga je nu van concullega naar bondgenoot in deze competitieve tolken-wereld? Het antwoord: De training intercollegialiteit, gegeven door Agnes Kleijn.

 

Agnes is coach en een bekend en geliefd persoon in de wereld van het onderwijzen in feedback. Feedback-Agnes gaat het voor ons hebben over intercollegialiteit en hoe het is om met collega-concurrenten samen te werken. Een dag waarop onder andere feedback geven als collega’s en het ontvangen van feedback centraal staat en waar je je attitude leert ontwikkelen.

 

Feedback-Agnes zal samen met jullie deze dag gaan werken aan:

• Hoe je collegiaal kunt zijn, terwijl je concullega’s bent (“je kunt best met je concurrent samenwerken, zolang je maar blijft beseffen dat het je concurrent is”).

• Waarom geven en gunnen belangrijk zijn en wat dat op kan leveren.

• Wat het belang is van het zoeken van overeenkomsten en gemeenschappelijke belangen.

• Zijn de deelnemers zich bewust van de valkuilen in het geven en ontvangen van feedback en van hun eigen gedrag en de impact daarvan op de ander.

• Wat de voordelen zijn van het geven van (opbouwende) feedback.

 

De dag duurt van 9:00 tot 16:30 met tussendoor een smakelijke lunch verzorgd door onze gastvrouw. 

 

21 december

RTGS-nr: 33248

PE-punten: 0,40 voor Attitude, 0,30 voor T.T.V.

voor: Schrijf/NGT- tolken

Tijd: 9:00 tot 16:30

Locatie: Woerden

Kosten: 245,- incl BTW en lunch