Kennisavond Politiek

 

Tijdens de kennisavond politiek gaan we ons richten op onze constitutionele monarchie en zijn bijbehorende rechtsstaat en democratie. Hoe wordt ons kikkerlandje precies bestuurd want van die vorige zin snap ik ongeveer de helft. Wat jullie?

 Om inhoudelijk goed te kunnen tolken is een juist opgebouwd referentiekader nodig. Voorkennis en begrip over waar we het hebben wanneer er termen vallen als bestuursvormen, directe democratie en constitutie. Waarna we dit gaan uitbreiden met kennis over politieke partijen, 2e kamer procedures en de verschillende verkiezingen van Nederland. Om vervolgens met deze kennis de juiste contextuele begrippen uit te beelden; van ingewikkeld NL naar begrijpelijk NGT. 

 

En in het kader van uitbesteden wat je zelf niet kan, hebben we gevraagd of Jamey Rengers deze avond ons komt versterken. Zij is management-assistent dienst verslag en redactie, wat inhoudt dat zij diegene is die van elk politiek event de verslaglegging maakt. Het onderdeel contextuele begrippen uitbeelden in NGT zal worden gegeven door Suzanne Heuft. 

 Laat je niet ontmoedigen door het thema, samen tackelen we de leerstof en aan het einde van de avond vallen alle puzzelstukjes op de juiste plek. De avond duurt van 19:00 tot 21:30 en wordt afgesloten met een borrel. 

 

 

Leerdoelen:

  • De tolk vergroot zijn kennis op het gebied van constitutionele, rechtsstaat democratie politieke procedures;
  • De tolk kan de juiste contextuele begrippen uitbeelden, van ingewikkeld NL naar begrijpelijk NGT;
  • De tolk kan een inschatting maken wat van hem wordt verwacht tijdens het tolken van politieke opdrachten.

 

3 mei

RTGS-nr: 33107

PE-punten: 0,25 voor T.T.V.

voor: Schrijf/ NGT/ combi-tolken.

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Woerden

Kosten: 60,- euro inclusief BTW en versnaperingen.