Meet and Greet Politiek

 

Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen hard werken en toch achter de feiten aanlopen en lekker in de flow zitten. Een onderdeel daarvan is de locatie kennen waar je zal gaan tolken. Daarom deze belangrijke vraag: Wie van jullie is er wel eens in de tweede kamer geweest?

De politici werkzaam in de tweede kamer zijn drukbezet maar staan open om in contact te komen met tolken en gezamenlijk de toegankelijkheid voor doven te vergroten.

Een mooi moment om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren. Hoe ziet de tweede kamer eruit? Waar zal jij als tolk gepositioneerd (willen) worden? Wat zijn de interne procedures en ongeschreven regels? En de mogelijk voor jullie om de vragen te stellen waar jullie mee worstelen zoals; wat wordt van mij als tolk verwacht en hoe moet ik mij opstellen.

 

Twee afgevaardigden van de tweede kamer (R. Swartsch; hoofddienst verslaglegging en redactie en H. Eras; kwaliteitsmedewerker) zijn bereid ons rond te leiden en onze vragen te beantwoorden. De dag begint om 13:00 voor de deur van de tweede kamer, waarna we worden rondgeleid, leren over de interne procedures en onze vragen kunnen stellen. 

Waarna we om 17:00 deze bijzondere ontmoeting afsluiten. 

 

Leerdoelen:

-        De tolk breidt zijn algemene kennis uit op het gebied van de tweede kamer en zijn procedures;

-        De tolk heeft kennis kunnen maken met belangrijke politieke figuren van de tweede kamer;

-        De tolk begrijpt welke houding/attitude er verwacht wordt van een ‘politieke’ tolk;

-        Door kennis verbreding kan de tolk zich beter voorbereiden op politieke opdrachten;

-        De tolk heeft ruimte gehad om zijn of haar vragen kunnen stellen.

  

 

Let op: dankzij moeilijkheden in de tweede kamer is de datum en locatie aangepast. 8 mei ipv 10 mei en in Woerden ipv Den Haag.

 

8 mei

RTGS-nr: 33109

PE-punten: 0,40 voor Attitude

Voor: Schrijf/combi/NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Woerden

Kosten: 85,- euro inclusief BTW en versnaperingen.