Vervolgtraining tolken van medische opdrachten

 

Tijdens de vervolgtraining tolken van medische opdrachten gaan we dieper in op de materie die voorbij is gekomen in voorgaande trainingen en geven wij meer ruimte voor casuïstiek, discussie, ethiek en de mogelijke daaruit vloeiende verbeteringen. 

Om ons op weg te helpen behandelen we eerst een onderzoek, geschreven door Peter Pype en Demi Krystallidou en getiteld: The interpreters’ influence on patient participation in medical consultations: a video analysis. Een interessant onderzoek die de discussie ‘heeft mijn aanwezigheid als tolk invloed op het gesprek’ voedt met cijfers en bewijzen. Verandering in dynamiek, verandering in participatie van de patiënt en verandering in de houding van artsen. Zo maar wat zaken die door jouw aanwezigheid worden beïnvloed.

Waarna we gaan discussiëren. Is beïnvloeding nadelig? Is ‘altijd dezelfde tolk’ tijdens een traject een meerwaarde of juist niet? En welke veranderingen willen wij zien in het werkveld? En hoe kunnen we de antwoorden uit deze discussie ombuigen tot verbeteringen

Na de lunch volgt casuïstiek, maken we ruimte voor ethiek en steken we bestaande theorie af tegenover de huidige best Practices om uit te komen bij reflectie en bezinning. 

 

Je kan deze training alleen volgen als je de voorgaande training (training tolken van medische opdrachten) hebt gevolgd of als je middels schrift of een filmpje aan kan tonen dat je de leerdoelen beheerst van de voorgaande trainingen. Zodat wij direct tot verdieping kunnen komen. 

 

Leerdoelen:

- De tolk heeft kennis over zijn invloed op tolksituaties in medische settingen;

- De tolk heeft met zijn Peers kunnen discussiëren en heeft zodoende ervaringen van anderen vergaard;

- De tolk heeft meer kennis over ethiek op het gebied van medische settingen en heeft kunnen reflecteren over zijn kennis en kunde als tolk wat hem versterkt tijdens het tolken van medische opdrachten. 

 

24 januari

RTGS-nr: 33060

PE-punten: 0,3 voor T.T.V. en 0,4 voor Attitude.

voor: NGT tolken 

Tijd: 9:00 tot 16:30

Locatie: Woerden

Kosten: 245,- euro inclusief BTW, eten en drinken.