Agenda 2022

 

Vanaf 2021 geeft de Trainingshub op een nieuwe manier trainingen. In 2022 gaan wij graag op deze manier door want het bevalt ons erg! Per maand zullen wij een thema belichten en stapsgewijs meerdere aspecten van dit thema behandelen. Stapsgewijs met logische opbouw; van algemeen naar verbreding en uitkomend tot verdieping. Aan jou als tolk de vraag wat je wilt ‘halen’ uit elke themamaand.

 

Wil je meer algemene kennis over het thema en de bijbehorende doelgroep ontmoeten? Dan kom je naar de kennisavond en naar de Meet and Greet. Wil je als tolk je vaardigheden op het gebied van het thema uitbreiden, dan kom je naar de eerste training. Bezit je al veel vaardigheden en zoek je juist verdieping? Dan kom je naar de tweede training.

 

En dit in zijn algeheel natuurlijk in samenwerking met dovengemeenschap, middels het invliegen van professionals en onderbouwd met theorie en studies vanuit binnen en buitenland.

  

 

Overzicht onderwerpen

Juli: (vakantie)reizen

Augustus: Hub met vakantie

September: Alleen maar leuke dingen

Oktober: Doof en verslaafdJuli: (vakantie)reizen

Liggen op een strandbedje aan een azuurblauw strand met een cocktail in de ene hand en een goed boek in de andere, yes please! Of die prachtige kathedraal in Milaan in het echt zien en daarna een doppio bestellen aan het plein, klinkt goed! Maar hoe zijn de faciliteiten als je doof bent, je de gids van het Louvre niet kan verstaan en je dient te communiceren met de desk-medewerker van het hotel? Wat zijn je opties tot reizen als je doof bent? 

 

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, ‘duiken’ we in juli 2022 in het thema (vakantie)reizen. Welke regels zijn er, welke reisconstructies, hoe bereid je je voor als tolk, wat zijn de ervaringen van dove wereldreizigers en welke vaardigheden zijn belangrijk voor een reis? Verdeeld over een Kennisavond, Meet and Greet, tweedaagse training en intervisie gaan we het hebben over alle facetten die belangrijk zijn bij het tolken van vakantieopdrachten. 


September: Alleen maar leuke dingen

De dovenwereld bevat zoveel mooie mensen met allemaal hun eigen eigenschappen, ervaringen en werkzaamheden. Mensen die zich door niks laten tegenhouden, die enorm creatief zijn, die graag rondleidingen geven of erg bedreven zijn in Yoga. Laten we, na twee jaar binnen zitten dankzij corona, het leven weer gaan vieren en deze mooie mensen een podium geven op de hub. 

Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij van de hub zijn na alle maatregelen moe. Murw. Futloos. Zelfs een beetje lamgeslagen. En dat gevoel klinkt in alles door. En toen realiseerde wij ineens: het is de hoogste tijd voor een oppepper! Gewoon iets leuks! Iets wat energie geeft en ons weer doet bruisen. Met een duur woord ook wel genoemd Mental Wellness. En daarom komen wij met de themamaand voor september: “Alleen maar leuke dingen”. 

We gaan onder begeleiding van meerdere toppers uit de dovenwereld weer eens wat beleven, ondernemen en met een gevuld hartje vol liefde weer naar huis ondanks deze rare tijden post corona en met de wereld in puin. 

Type training. Datum Voor      Uren    
Kennisavond Lichaamstaal 6 september NGT 2,50
Kennisavond Lach Yoga 8 september NGT 2,50
Meet and Greet Rotterdam 10 september NGT 4,00
Kennisavond Dans en expressie 13 september NGT

2,50

Meet and Greet Creativeren.   17 september NGT 4,00
Training Uiterlijke vertoning 22 september NGT 7,00

Oktober: Doof en verslaafd

Bij de Trainingshub staat oktober in het teken van verslavingen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat tolkgebruikers vaker aan wiet verslaafd zijn dan niet tolkgebruikers? En dat hersenen van tolkgebruikers ook vatbaarder zijn voor verslavende middelen? Om vervolgens tussen het wal en schip te vallen want de hulpverlening is ook minder succesvol bij tolkgebruikers als niet tolkgebruikers waardoor tolkgebruikers ook langer verslaafd blijven. Hoe dat zit en waarom dat is, daar gaan wij het deze maand over hebben. Maar ook welke consequenties er voor hen zitten aan dit verslavende gebruik en wat jij als tolk het beste kan doen tijdens tolksituaties. Zodat jij als tolk de juiste beslissingen kan maken tijdens het tolken en handvatten hebt om met bepaald gedrag om te kunnen gaan. Verdeeld over een kennisavond, Meet and Greet en een training gaan wij alle belangrijke facetten van verslavingen bespreken. En uiteraard zijn alle workshop alleen deze maand alcohol vrij ;) 

Type training. Datum Voor      Uren    
Kennisavond doof en verslaafd 4 oktober NGT 2,50
Meet and Greet doof en verslaafd 8 oktober NGT 4,00
Training doof en verslaafd  10 oktober NGT 7,00
Training doof en verslaafd 15 oktober NGT 7,00