Intervisie Hoog functionerende doven

 

Intervisie is in een mooie en veilige manier om vanuit andere posities tegen strubbelingen aan te kijken, waarna we van collega-tolken kunnen leren en weer verder kunnen. Als intervisor ben ik direct en procesmatig ingesteld, wat inhoudt dat ik kijk naar oplossingen en werk naar vooruitgang. Vanaf 2020 geef ik intervisie. Ik start bij 3 personen en de groep zit vol bij 5, wat ervoor zorgt dat de groepsgrote prettig is en we optimaal van elkaar kunnen leren. 

 

Het proces is simpel maar doeltreffend:

Tijdens de bijeenkomst brengen deelnemers vraagstukken in, waarna de ervaringen worden besproken. De inbrenger bepaalt hoe lang en diepgaand zijn onderwerp wordt ontplooid, waarna de anderen meedenken en feedback, suggesties en oplossingsrichtingen geven. Tot slot formuleert de inbrenger van de casus welke dingen hij heeft opgestoken en waar hij in de volgende situatie aandacht aan zal gaan geven.

 

Een andere manier is dat we onderzoeken uit ons werkveld samen bekijken, de conclusie samen bespreken en daar ons eigen mening over vormen. Doordat we samen de nieuwe informatie tot ons nemen en de discussie er over hebben leren we van  elkaar en verbreden we onze visie over de grens heen. 

 

Intervisie kan in uiteenlopende situaties en voor verschillende soorten vragen worden ingezet. zoals voor;

  • Samenwerken aan vraagstukken uit de dagelijkse praktijk;
  • Werken aan problemen die deelnemers persoonlijk aangaan;
  • Toetsen van individuele percepties van het probleem, om van daaruit het probleem te verhelderen, hanteerbaar te maken en mogelijkheden voor actie te onderzoeken;
  • Oplossen van problemen met behulp van verschillende deskundigheden en ervaringen;
  • Verwerven van inzicht in het eigen handelen en het genereren van nieuwe alternatieven.

 

22 februari van 14:00 tot 16:00

Onderwerp: Hoog functionerende doven

PE-punten: 0,2 voor Attitude

Voor: Schrijf/combi/NGT

Locatie: Woerden

Kosten: 50,- euro inclusief BTW en versnaperingen