Kennisavond Hoog functionerende doven

 

Tijdens de kennisavond over hoog-functionerende doven gaan wij het hebben over wat het betekend om te tolken voor deze doelgroep.

De avond is opgedeeld in drie onderwerpen. Allereerst zullen wij informatie van en kennis over de doelgroep behandelen door te kijken naar de geschiedenis, recentelijk onderzoeksmateriaal en de ervaringen van ‘ouwe rotten in het vak’. Wat wij vervolgens testen met een Kahoot.

Dan gaan we het hebben over de verwachtingen behorende bij het tolken van een opdracht voor een hoog functionerende dove. Welke houding moet ik aannemen, hoe pas ik mijn tolk-stijl aan en welk vocabulaire register trek ik voor welke opdracht over. Het zogezegd betere opdracht scannen.

Om uit te komen bij het laatste onderdeel van de avond, voldoe ik aan de verwachting behorende bij de opdracht en hoe kan ik hier het beste over communiceren met de cliënt. We leren je dus transparant communiceren.

 

Doelen:

-De tolk heeft meer kennis over de doelgroep hoog functionerende doven;

-De tolk begrijpt wat er van hem verwacht wordt tijdens het tolken voor een hoog functionerende doven;

-De tolk kan de inschatting maken of hij de verwachtingspatronen van zijn cliënt waar kan maken en kan hierover communiceren met de hoog functionerende dove.

 

2 februari

RTGS-nr: 28971

PE-punten: 0,25 voor T.T.V.

Voor: Schrijf/combi/NGT

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Woerden

Kosten: 60 inclusief BTW en versnaperingen