Meet and Greet Hoog functionerende doven

 

Tijdens de Meet and Greet met hoog functionerende doven zullen wij kennis maken met twee hoog functionerende dove gastsprekers en hen het hemd van het lijf vragen.

De M.a.G. is opgedeeld in drie segmenten. Individueel van elkaar komen de gastsprekers aan woord en zullen ze middels een diepte interview vertellen over hun gevolgde studie en huidige werk. Studie: Hoe verliep je studie, heb je hierbij tolken ingezet, hoe deed jij dit, wat verwachtte je van ze en hoe zorgde jij ervoor dat je aan de benodigde kennisoverdracht kwam om op niveau te studeren. Werk: wat zijn je werkzaamheden, wat is je positie, wat verwacht je tijdens aangevraagde tolkopdrachten en hoe hou je je functionering op hoog niveau.

Vervolgens krijgen tolken, als ze willen en zich er goed bij voelen, de kans om tijdens een gesitueerde setting kortstondig te oefenen met het tolken voor een hoog functioneerde dove. Het ‘dipping your toe’s’ en ervaren wat nodig is om te kunnen tolken voor de doelgroep.

We sluiten af met de gelegenheid om de vragen te stellen die je altijd al hebt willen stellen of die je tijdens de meet and greet hebt verkregen. Dus schroom niet om voorshands over de ontmoeting na te denken en een lijstje met jouw vragen mee te nemen.. 

 

Doelen:

-De tolk maakt kennis met de doelgroep;

-De tolk heeft de ruimte gehad om te ervaren hoe het is om te tolken voor een hoog functionerende dove;

-De tolk heeft zijn vragen kunnen stellen aan de gastspreker.

 

5 februari

RTGS-nr: 28972

PE-punten: 0,35 voor doelgroepen, 0,05 voor T.T.V.

Voor: Schrijf/combi/NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Utrechtsestraatweg 50, in Woerden

Kosten:85 inclusief BTW en versnaperingen