Juli: (vakantie)reizen

Liggen op een strandbedje aan een azuurblauw strand met een cocktail in de ene hand en een goed boek in de andere, yes please! Of die prachtige kathedraal in Milaan in het echt zien en daarna een doppio bestellen aan het plein, wanneer vertrekken we? En aangezien we toch nog een voucher hebben liggen, hopen we maar dat we in de zomer van 2022 weer lekker vakantie kunnen houden. 

 

Op de site van de reisorganisaties vinden we het volgende; ‘Het georganiseerde toerisme heeft in de afgelopen maanden alle ervaring, vakkennis en middelen geïnvesteerd, om in de zomer van 2021 consumenten te brengen naar plekken, waar het tijdens de zomer goed vertoeven is. Het resultaat is een aanbod van vakanties, waarbij alle veiligheidsmaatregelen op elk moment in acht worden genomen.’ 

Klinkt goed! Maar hoe zijn de faciliteiten als je doof bent, je de gids van het Louvre niet kan verstaan en je dient te communiceren met de desk-medewerker van het hotel? Wat zijn je opties tot reizen als je doof bent? 

 

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, ‘duiken’ we in juli 2022 in het thema (vakantie)reizen. Welke regels zijn er, welke reisconstructies, hoe bereid je je voor als tolk, wat zijn de ervaringen van dove wereldreizigers en welke vaardigheden zijn belangrijk voor een reis? Verdeeld over een Kennisavond, Meet and Greet, tweedaagse training en intervisie gaan we het hebben over alle facetten die belangrijk zijn bij het tolken van vakantieopdrachten. 

 

 

Programma:


Kennisavond (vakantie)reizen

Tijdens de kennisavond (vakantie)reizen gaan we het hebben over zaken die belangrijk zijn te weten of doen tijdens het reizen met dove metgezellen.

 

Doelen:

- De tolk vergroot zijn kennis op het gebied van reizen met dove metgezellen;

- De tolk heeft kennis van de bestaande reisconstructies voor dove reizigers;

- De tolk heeft inzicht in hoe hij of zij een groepsreis kan organiseren en begrijpt welke maatregelen er genomen moet worden eer de reis toegankelijk is voor dove reizigers;

- De tolk weet welke voorbereidingen hij of zij dient te treffen;

- De tolk toetst of hij of zij geschikt is om een reistolk te zijn.

4 juli

RTGS-nr: 33130

PE-punten: 0,25 voor T.T.V.

voor: NGT

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Woerden

Kosten: 62,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.M.a.G. (vakantie)reizen

 Voor de Meet and Greet (vakantie)reizen hebben we geregeld dat drie partijen, werkzaam (zijn geweest) in het organiseren van reizen voor dove mensen, komen vertellen over hun aanbod, ervaringen en werkzaamheden. 

 

Leerdoelen:

- De tolk ervaart hoe het is om in contact te staan met organisatoren van dove groepsreizen;

- De tolk kan zich verplaatsen in zijn cliënt en begrijpt wat er nodig is voor een succesvolle reiservaring;

- De tolk heeft zijn vragen kunnen stellen aan de gastsprekers.

9 juli

RTGS-nr: 33131

PE-punten: 0,20 voor Attitude en 0,20 voor doelgroepen.

Voor: NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Woerden

Kosten: 87,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.