Meet and Greet (vakantie)reizen

 

Voor de Meet and Greet (vakantie)reizen hebben we geregeld dat drie partijen, werkzaam (zijn geweest) in het organiseren van reizen voor dove mensen, komen vertellen over hun aanbod, ervaringen en werkzaamheden. 

We beginnen de middag met de prachtige verhalen van Famke (Nakimuli) Wildeman, tolk Nederlandse Gebarentaal. Zij vertelt; “Sinds de zomer van 2016 woon ik in Uganda. Ik werk daar als vrijwilliger op een dovenschool, Uganda School for the Deaf in Ntinda, in de hoofdstad Kampala. Ik geef les en ik zoek sponsors voor kinderen uit armere gezinnen. Ook onderhoud ik contacten met de tolken Gebarentaal.” Famke komt bij ons vertellen over haar werkzaamheden en ervaringen in dat verre. Hoe heeft zij zich voorbereid op deze reis en wat zijn haar ervaringen met de heersende cultuur. 

Dan geven we graag het woord aan de vertegenwoordiger van Wesemann travel. Wie kent ze niet; “Reizen door de dovenwereld”. Hoe komen reizen tot stand, wat is hun visie en wat zijn hun ervaringen? Wat verwachten zij van hun tolken en hoe hebben zij de tolksituaties georganiseerd. 

Als afsluiter komen Hanneke en Suzanne vertellen over hun ervaringen. De twee dames hebben meerdere dove groepsreizen op hun naam staan en hebben daar, zacht uitgedrukt, veel van geleerd. Van ongelukken met tourbussen en verwondingen door nachtlampjes tot feestelijke besmettingen met het norovirus: Suzanne en Hanneke weten hoe je problemen het hoofd biedt en hoe je een (vakantie)reis op gelukkige noot kan eindigen. 

 

 

Leerdoelen:

- De tolk ervaart hoe het is om in contact te staan met organisatoren van dove groepsreizen;

- De tolk kan zich verplaatsen in zijn cliënt en begrijpt wat er nodig is voor een succesvolle reiservaring;

- De tolk heeft zijn vragen kunnen stellen aan de gastsprekers. 

 

9 juli

RTGS-nr: 33131

PE-punten: 0,02 voor Attitude en 0,20 voor doelgroepen.

Voor: NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Woerden

Kosten: 87,50 inclusief BTW en versnaperingen