Meet and Greet tolken van medische opdrachten.

 

Hoe is het voor een doof persoon om in een medisch traject te zitten en wat is zijn of haar ervaring met de tolk die de afspraken voor hem of haar vertaalde? Wat was fijn, wat ging minder? En wat kunnen we leren of meenemen van deze ervaringen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden hebben wij voor de Meet and Greet ‘tolken van medische opdrachten’ drie dove personen uitgenodigd die willen komen vertellen over hun ervaringen met een medisch traject. Gast één kwam tot de GGZ door body-dysmorfie waaruit een intensief traject vloeide, de andere twee gastsprekers hebben een chronische aandoening en behoeven zo regelmatig een tolk tijdens een ziekenhuisbezoek. Ze willen hier openlijk over komen vertellen en pakken graag de kans ons te onderwijzen en om van elkaar te leren. 

De dag duurt van 13:00 tot 17:00 en we sluiten af met een netwerkmomentje. Kom je ook? Mail dan naar trainingshubwoerden@icloud.com en tot dan!

 

Leerdoelen:

- De tolk ervaart hoe het is om in contact te staan met een persoon die een traject bewandeld in de GZ en GGZ;

- De tolk kan zich verplaatsen in zijn cliënt die op dat moment ziek is en wat hij op dat moment nodig heeft van zijn tolk;

- De tolk heeft zijn vragen kunnen stellen aan de gastsprekers.

 

8 januari

RTGS-nr: 33058

PE-punten: 0,4 voor doelgroepen.

Voor: Schrijf/combi/NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: 'De kapel'; Utrechtsestraatweg 50, 3445 AS Woerden

Kosten: 85,- euro inclusief BTW en versnaperingen.