September: alleen maar leuke dingen

De dovenwereld bevat zoveel mooie mensen met allemaal hun eigen eigenschappen, ervaringen en werkzaamheden. Mensen die zich door niks laten tegenhouden, die enorm creatief zijn, die graag rondleidingen geven of erg bedreven zijn in Yoga. Laten we, na twee jaar binnen zitten dankzij corona, het leven weer gaan vieren en deze mooie mensen een podium geven op de hub. 

Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij van de hub zijn na alle maatregelen moe. Murw. Futloos. Zelfs een beetje lamgeslagen. En dat gevoel klinkt in alles door.

 

En toen realiseerde wij ineens: het is de hoogste tijd voor een oppepper! Gewoon iets leuks! Iets wat energie geeft en ons weer doet bruisen. Met een duur woord ook wel genoemd Mental Wellness. En daarom komen wij met de themamaand voor september: “Alleen maar leuke dingen”. 

We gaan onder begeleiding van meerdere toppers uit de dovenwereld weer eens wat beleven, ondernemen en met een gevuld hartje vol liefde weer naar huis ondanks deze rare tijdens post corona en met de wereld in puin. 

 

Programma:


Kennisavond Lichaamstaal

Gegeven door Lora van Rijn!

 

Tijdens de kennisavond Lichaamstaal neemt Lora van Rijn ons mee naar de wereld van de non-verbale communicatie voor een workshop Body language. Lora van Rijn is een bezige bij die is afgestudeerd aan zowel de Hogeschool Utrecht (digitale communicatie) als het Grafisch Lyceum Amsterdam. Ze is o.a. onwijs goed in lichaamstaal afzien en heeft hier zelfs een Ted talk over gehouden. Zelf geeft ze aan: “Vanwege de gehoorbeperking is mijn visuele waarneming in non-verbale communicatie sterk ontwikkeld en kan ik het gebruik van lichaamstaal scherper inzetten dan een gemiddeld persoon. Daarmee geef ik workshops Body Language waarbij ik de publiek laat ervaren wat je echt ermee kunt.”

6 september

RTGS-nr: 33661

Contacturen: 2,50

voor: NGT

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Woerden

Kosten: 67,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.Kennisavond Lachyoga

Gegeven door Ilse Jobse

 

Tijdens de kennisavond Lachyoga onder leiding van Ilse Jobse, gaan we voor ultieme ontspanning en Mental Wellness. Want een ontspannen bovenkamer is ook wel prettig gedurende stressvolle tolk-dagen. Ilse is een vrouw die heeft durven zoeken naar een leven wat bij haar past en hoe ze daar zou kunnen komen. Ze kwam uit bij Yoga, coaching en meditatie en helpt anderen nu met haar kennis. Over haar werk geeft aan: “Om met de ander te kunnen verbinden heb ik vanuit diverse opleidingen fysieke én mentale tools aangereikt gekregen. Vaak pas ik de technieken gecombineerd toe. In deze verbinding ben ik vaak degene die de ander bij de hand neemt richting een oplossing, maar het gebeurt niet zelden dat de ander me inzicht geeft in wat ik in mijn eigen leven doe! Het is met name deze wederkerigheid die me inspireerde hier mijn werk van te maken. Wat is mooier dan meerder dagen per week bezig te zijn met iets dat je inspireert!”

8 september

RTGS-nr: 33662

Contacturen: 2,50

voor: NGT

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Woerden

Kosten: 67,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.Kennisavond Dans en Expressie

Gegeven door 20Hertz

 

20Hertz gaat ons, tijdens de kennisavond Dans en expressie, leren hoe je vrij kan bewegen en jezelf kan uiten op muziek. Ze stellen zich voor: 20Hertz is een dansgezelschap voor en door mensen met een auditieve beperking. Bij ons spelen innerlijk ritme, trillingen, lichtshows en gebarentaal een grote rol. Door deze elementen wordt dans toegankelijk voor dove en slechthorende mensen: zowel als danser en als bezoeker. We zijn gevestigd in Heerlen (Limburg).

 

Hoewel het dansgezelschap toegankelijk is voor dove en slechthorende dansers, beperken wij ons niet tot deze doelgroep. Artistieke kwaliteit staat bij ons voorop. Daarom werken wij samen met een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige dansers.

13 september

RTGS-nr: 33663

Contacturen: 2,50

voor: NGT

Tijd: 19:00 tot 21:30

Locatie: Woerden

Kosten: 67,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.M.a.G. Rotterdam

Gegeven door Gera Vonk-Huisjes en Kirsten van der Ven

 

Tijdens de Meet and Greet Rotterdam gaan we een stadswandeling maken en een kunsttour doen onder leiding van twee rasechte Rotterdammers. Gera Vonk-Huisjes geeft al enkele jaren gebarentaalcursussen op SweDoRo en geeft vanaf 2019 ook rondleidingen in het NGT door haar stad en laat zo al het moois zien wat Rotterdam te bieden heeft. En Kirsten van der Ven geeft al enkele jaren rondleidingen door musea in NGT en is benaderd door het kunst-depot van Rotterdam om kunstwerken die momenteel daar zijn opgeslagen te laten bezichtigen.

Hoe leuk is dat om deze twee activiteiten de bundelen en een dagje Rotterdam te doen met een stel tolken! Wat ook gelijk een goede oefening is voor onze werktaal en zorgt voor een uitbreiding van onze NGT-woordenschat. 

10 september

RTGS-nr: 33664

Contacturen: 4,00

Voor: NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Woerden

Kosten: 87,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.M.a.G. Creativeren kan je leren

Gegeven door Ildiko Boronkay en Sandra Voigt

 

Tijdens de Meet and Greet ‘Creativeren kan je leren’ gaan we lekker creatief doen, namelijk bloemschikken onder leiding van Sandra Voigt en schilderen onder leiding van Ildiko Boronkay. En waarom gaan we dit doen, naast dat het ons ontzettend leuk lijkt? Omdat inspanning en ontspanning met elkaar in balans moet zijn, wil je je werk vol blijven houden. En omdat Ildoko en Sandra ontzettend creatieve mensen zijn die graag hun talenten delen met ons. Ildoko haar kunst hangt op verschillende plekken in Nederland, waaronder in het gerechtsgebouw. Google haar naam en je vindt prachtige creaties. En Sandra zit al jaren in de bloemen en heeft voor ons al meerdere bijzondere stukken gemaakt. We beginnen de middag met het creëren van een schilderij, waarna we overgaan tot bloemschikken. Stap voor stap en volledig in het NGT dus leg wel even de kwast neer voor je een vraag wilt stellen. 

17 september

RTGS-nr: 33672

Contacturen: 4,00

Voor: NGT

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: Woerden

Kosten: 87,50 euro inclusief BTW en versnaperingen.

Plus 20,- euro materiaalkosten.Training Uiterlijke vertoning

Gegeven door Mariko van der Garde en Jennifer Urban

 

Tijdens de training Uiterlijke vertoning gaan we het hebben over ons voorkomen en de invloed die kleding en make-up op onze professionele houding heeft. Kan je overdressed zijn op een bruiloft? Moet je altijd in het zwart op een begrafenis? Roze oogschaduw jeej of nee? En kan dit truitje met V-hals aan als ik in de kerk ga tolken? Met andere woorden: een ‘How to’ over aankleden voor verschillende gelegenheden en een make-up workshop om professioneel voor de dag te komen. En aangezien ons idee van netjes aangekleed zijn is dat je met in een fleecevest met teenschoenen aan komt zetten, hebben we voor deze training wat professionele hulp ingeschakeld. De altijd charmant geklede Mariko van der garde voor everything clothes en make-up artist Jennifer Urban voor de make-up workshop. 

22 september

RTGS-nr: 33675

Contacturen: 7,00

voor: NGT tolken 

Tijd: 9:00 tot 16:30

Locatie: Woerden

Kosten: 247,50 euro inclusief BTW, eten en drinken.