Training Uiterlijke vertoning

 

Gegeven door Mariko van der Garde en Jennifer Urban

 

Tijdens de training Uiterlijke vertoning gaan we het hebben over ons voorkomen en de invloed die kleding en make-up op onze professionele houding heeft. Kan je overdressed zijn op een bruiloft? Moet je altijd in het zwart op een begrafenis? Roze oogschaduw jeej of nee? En kan dit truitje met V-hals aan als ik in de kerk ga tolken? Met andere woorden: een ‘How to’ over aankleden voor verschillende gelegenheden en een make-up workshop om professioneel voor de dag te komen. 

En aangezien ons idee van netjes aangekleed zijn is dat je met in een fleecevest met teenschoenen aan komt zetten, hebben we voor deze training wat professionele hulp ingeschakeld. De altijd charmant geklede Mariko van der garde voor everything clothes en make-up artist Jennifer Urban voor de make-up workshop.

 

We beginnen de dag met kennis over de connectie tussen kleding en professionaliteit met de meningen en ervaringen van onze tolkgebruikers. Waarna we over gaan tot een heuse kledingruilbeurs! Iedereen heeft wel kleding in zijn of haar kast waarvan je dacht dat het wel leuk zou staan. Maar het is niet de juiste maat of je voelt je er niet comfortabel in. En nu hangt het amper of ongedragen ruimte in te nemen in je kast. Neem het mee en laten we gaan ruilen voor een nieuwe flitsende outfit, waarbij Mariko ons begeleid hoe we het ‘af kunnen maken’ of bij welke opdracht we de outfit kunnen dragen. 

Vervolgens gaan we meer leren over make-up en de effecten hiervan op anderen. Hoe doe je je make-up voor een Gala of juist voor een ingetogen doktersbezoek. En hoe kom ik fris en fruitig voor de dag na een nacht vol kinder-gespook? Onder begeleiding van onze fantastische Jennifer die zelfs Suzanne om 6 uur in de ochtend picture perfect voor de camera kan krijgen. De dag is van 9:00 tot 16:30 inclusief lekkere lunch van Midas. Wil je ook komen? Geef je dan op door te mailen naar trainingshubwoerden@icloud.com en neem die ruimte innemende kleding mee!

 

Leerdoelen:

-       De tolk vergroot zijn kennis op het gebied van professioneel voorkomen, kledij en hun invloed;

-       De tolk leert kleden naar type tolkopdracht;

-       De tolk vergroot zijn kennis op het gebied van make up en hoe je daarmee professioneel over komt;

-       De tolk leert kritisch kijken naar eigen houding en eerste indruk;

-       De tolk komt in contact met tolkgebruikers en wordt meegenomen in haar belevingswereld.

 

Planning:

8:45 – 9:00: Aankomst en inschrijving koffie en thee;

9:00 – 10:30: kennisoverdracht professioneel voorkomen, eerste indruk maken en kleden naar soort opdracht;

10:30 – 11:00: oefening kledingkeuze per opdracht jeej of nee?;

11:00 – 12:30: kleding-ruil-beurs!

12:30 – 13:00: lunch van Broodje Midas;

13:00 – 14:00: kleding en houding advies van Mariko;

14:00 – 15:00: Theorie Make-up en hoe je daarmee professioneel overkomt;

15:00 – 16:30: Make up workshop op maat door Jennifer; 

16:30 – 17:00: Nabespreking en afsluiting met kleine borrel.

 

22 september

RTGS-nr: 33675

Totaal aantal contacturen

Voor: NGT

Tijd: 9:00 tot 16:30

Locatie: Woerden

Kosten: 247,50 inclusief lunch en BTW