Voor de Noordertolk!

 

In 2018 en 2019 zijn wij naar het Noorden gegaan met onze best lopende trainingen en kennisavonden. En dit was goed bevallen! Mooie omgeving, lekker eten, aardige en open mensen; wij begrijpen wel waarom de Noorder-tolken in het noorden zitten! komend jaar komen we dus graag weer op bezoek en houden wij ons best lopende trainingen en kennisavond in Diever. Dit zijn losse trainingen die apart van elkaar te volgen zijn. Tijdens ons aankomende bezoek zullen wij geven: de vierdaagse training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling (RTGS-nr 23432) en de kennisavond Je interne fan (24514). Los van elkaar te volgen, bijzonder om bij te wonen!

 

Agenda

  • 24, 25 april en 8. 9 mei 2020 van 9:00 tot 17:00: training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling
  • 7 mei van 9:00 tot 17:00: training Feedback of Dolksteken
  • 7 mei van 19:00 tot 21:30: kennisavond Love is all around you

 

Wil je ook de  trainingen volgen of juist de kennisavond? Mail dan naar trainingshubwoerden@icloud.com of laat een bericht achter via ons contactformulier. En we zien jullie in april!

 

Het adres in Diever:

Brinkzicht Diever VOF

Hoofdstraat 43

7981 AD Diever


Tolken voor mensen met een bijzondere ontwikkeling

De training ‘Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling’ (RTGS-nr. 23432) is een complete vierdaagse training waarbij je procesmatig alles leert wat je nodig hebt om voor deze bijzondere doelgroep (cliënten van bijvoorbeeld Trajectum) te tolken. 

Je krijgt de benodigde theorie over NGT, hun bijzondere ontwikkeling, hun leven en jouw houding als tolk. Waarna we aan de slag gaan met afleren van gewoontes, hoe zet ik lexicon over naar visuele begrippen, de doelgroep leren begrijpen en terug gaan naar de essentie van de informatieoverdracht. Dit alles gegeven door Suzanne Heuft met begeleidende rollen van Karin de Ree en Judith van Damme. 


Doelgroep: Tolken NGT

Nascholing-punten: 2,00 voor T.T.V., 0,75 voor Attitude en 0,25 voor doelgroepen 

Data 2019: 9, 16, 23 en 28 september

Data 2020:

24, 25 april en 8, 9 mei in Diever.

12, 19, 26 en 31 oktober in Woerden.

Kosten: 625,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00Feedback of dolksteken?

“Feedback of dolksteken?” (RTGS-nr. 25526) is een trainingsdag waarin we aan de hand van het SCARF-model ‘feedback’ van onze klanten leren duiden en daar zelf leerdoelen uit kunnen destilleren, met een professionele houding en zónder verwondingen.

Suzanne en Agnes Kleijn zal samen met jullie deze dag gaan werken aan achtergrond van feedback te leren herkennen, feedback kunnen ontleden, bewustwording van de valkuilen in het geven en ontvangen van feedback en nav de feedback je eigen leerdoelen destilleren.

En doordat je de ratio leert gebruiken, realiseer je je dat de bijkomende emotie van feedback wel een plaats heeft, alleen geen ingang meer hoeft te krijgen tot je functioneren en je gemoedstoestand. Een 'Mindset' voor het ontvangen van feedback, wat ons niet langer schaadt en daar leren we er des te meer van.

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

Nascholing-punten: 0,20 voor T.T.V. en 0,55 voor Attitude.

Data 2020: 6 maart 

7 mei in Diever

Kosten: 235,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00Love is all around you

Terwijl je handen ontdooien van de kou, zet je een kopje thee en nestel je je onder een dekentje voor de ene RomCom op Net 5. Hond/poes/cavia/kind/partner tegen je aan en genieten. Winter is koud, guur en donker. En ook intiem, liefdevol en vol gezelligheid.

De Trainingshub heeft twee prachtige verhalenvertellers gevonden die wat licht en warmte komen strooien in deze donkere koude dagen. In het NGT delen zij met ons hun romantische liefdesverhaal terwijl wij knus met dekentjes en warme (vegan) chocolademelk aan hun lippen/handen hangen.

Een mooie manier van het aanscherpen van je taal- en tolkvaardigheden want er komt geen tolk en middels een Kahoot testen we vervolgens hoeveel informatie binnen is gekomen.

Kom je ook op deze bijzondere avond? Mail naar trainingshubwoerden@icloud.com en neem een kussen mee waarop je lekker kan loungen. Dan regelen wij de ambiance, storytelling, de fleece dekentjes (die je mag  houden....) en versnaperingen.

RTGS-nr: 26817

Gegeven door: Ali Shafee en Johan Ros.

Doelgroep: NGT

Nascholing-punten: 0,25 voor tolk en taalvaardigheden

Datum 2020: 7 mei 

Kosten: 60,- incl. BTW

Tijd: 19:00 tot 21:30