Voor de Noordertolk!

 

In 2018 en 2019 zijn wij naar het Noorden gegaan met onze best lopende trainingen en kennisavonden. En dit was goed bevallen! Mooie omgeving, lekker eten, aardige en open mensen; wij begrijpen wel waarom de Noorder-tolken in het noorden zitten! komend jaar komen we dus graag weer op bezoek en houden wij ons best lopende trainingen en kennisavond in Diever. Dit zijn losse trainingen die apart van elkaar te volgen zijn. Tijdens ons aankomende bezoek zullen wij geven: de vierdaagse training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling (RTGS-nr 23432) en de kennisavond Je interne fan (24514). Los van elkaar te volgen, bijzonder om bij te wonen!

 

Agenda

24 april 2020: training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling (Diever)

25 april 2020: training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling (Diever)

7 mei 2020: kennisavond Je interne fan (Diever)

8 mei 2020: training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling (Diever)

9 mei 2020: training Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling (Diever)

 

Wil je ook de  trainingen volgen of juist de kennisavond? Mail dan naar trainingshubwoerden@icloud.com of laat een bericht achter via ons contactformulier. En we zien jullie in april!

 

Het adres in Diever:

Brinkzicht Diever VOF

Hoofdstraat 43

7981 AD Diever

 


Tolken voor mensen met een bijzondere ontwikkeling

De training ‘Tolken voor mensen met een bijzondere taalontwikkeling’ (RTGS-nr. 23432) is een complete vierdaagse training waarbij je procesmatig alles leert wat je nodig hebt om voor deze bijzondere doelgroep (cliënten van bijvoorbeeld Trajectum) te tolken. 

Je krijgt de benodigde theorie over NGT, hun bijzondere ontwikkeling, hun leven en jouw houding als tolk. Waarna we aan de slag gaan met afleren van gewoontes, hoe zet ik lexicon over naar visuele begrippen, de doelgroep leren begrijpen en terug gaan naar de essentie van de informatieoverdracht. Dit alles gegeven door Suzanne Heuft met begeleidende rollen van Karin de Ree en Judith van Damme. 


Doelgroep: Tolken NGT

Nascholing-punten: 2,00 voor T.T.V., 0,75 voor Attitude en 0,25 voor doelgroepen 

Data 2019: 9, 16, 23 en 28 september

Data 2020:

24, 25 april en 8, 9 mei in Diever.

12, 19, 26 en 31 oktober in Woerden.

Kosten: 625,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: de TrainingshubJe interne fan

Emma Voerman komt op speciaal verzoek naar de Trainingshub om te vertellen over het aanzetten van je interne fan. Alle tolken kennen de interne criticus; handig en verlammend. Het houdt in dat je je best doet om iets zo accuraat mogelijk te doen. Maar kan er ook voor zorgen dat je continu streeft naar het hoogst haalbare, falen in jouw ogen een absolute doodzonde is en je hierdoor eigenlijk nooit tevreden bent over jezelf. 

Het is de stem die je vertelt wat je allemaal fout hebt gedaan, die hard doorklinkt en lastig kan zijn om deze stem uit te zetten. 

Emma Voerman kan je leren die interne criticus uit te zetten en om je interne fan te ontdekken. Zoals ze zelf zegt: "Als je de fantasie hebt om er een interne criticus op na te houden, heb je ook de fantasie voor je interne fan." (www.emmavoerman.nl)

Als tolkgebruiker en persoon met vele facetten weet ze als geen ander dat het hebben van een interne fan je helpt met het overwinnen van situaties en vooral je een boost van zelfvertrouwen kan geven. Een lichtbron in de donkere maanden. En dat kunnen we op zijn tijd allemaal wel eens gebruiken. 

RTGS-nr: 24514

Gegeven door: Emma Voerman

Doelgroep: ASL, NGT en schrijftolk

Nascholing-punten: 0,15 voor Doelgroepen en 0,10 voor Attitude

Datum 2019: 24 september

Datum 2020: 7 mei (Diever)

Locatie: de Trainingshub