The Hub going South, trainingen in Weert

In oktober 2020 komt de Trainingshub weer naar Weert en wel met twee nieuwe trainingen en een bestaande en veel gevraagde training. Vorig jaar was, in onze ogen, een groot succes en er was nog voldoende vraag en ruimte voor verder verdieping. Vandaar onze volgende agenda! Kom je ook? mail voor aanmelding(en) naar trainingshubwoerden@icloud.com

 

Agenda:

8 oktober: feedback of dolksteken

8 oktober: De taalverwerving van het dove kind 2

24 oktober: Tolken op de basisschool 2

 

Trainingslocatie Weert:

De verbinderij

Molenstraat 90

6001HL in Weert

 

 Het aanbod:


Feedback of dolksteken?

Feedback of dolksteken? (RTGS-nr. 25526) is een trainingsdag waarin we aan de hand van het SCARF-model ‘feedback’ van onze klanten leren duiden en daar zelf leerdoelen uit kunnen destilleren, met een professionele houding en zónder verwondingen.

Suzanne en Agnes Kleijn zal samen met jullie deze dag gaan werken aan achtergrond van feedback te leren herkennen, feedback kunnen ontleden, bewustwording van de valkuilen in het geven en ontvangen van feedback en nav de feedback je eigen leerdoelen destilleren.

En doordat je de ratio leert gebruiken, realiseer je je dat de bijkomende emotie van feedback wel een plaats heeft, alleen geen ingang meer hoeft te krijgen tot je functioneren en je gemoedstoestand. Een 'Mindset' voor het ontvangen van feedback, wat ons niet langer schaadt en daar leren we er des te meer van.

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

Nascholing-punten: 0,20 voor T.T.V. en 0,55 voor Attitude.

Data 2020:7 mei in Diever en 8 oktober in Weert

Kosten: 235,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: de Trainingshub of in DieverDe taalverwerving van het dove kind 2

In 2019 is Beppie van de Bogaerde meermaals op de Trainingshub geweest om haar gedachtes en kennis te delen over de taalverwerving van het dove kind. Na 2,5 uur was pas het tipje van de sluier gelicht en dat deed ons realiseren dat deze avond verder verdiept moest worden. De discussie was pas net op gang gekomen! Daarom nu; de taalverwerving van het dove kind 2.

Waarbij we verder gaan waar we gebleven waren; kennisoverdracht met de broodnodige kennis zodat tolken meer inzicht krijgen van de ‘normale’ taalverwerving van een doof kind. Gewapend met deze belangrijke kennis kunnen wij als tolken beter afstemmen op het kind en signaleren of bijsturen als de taalverwerving ‘afwijkend’ dreigt te verloopt. Uiteraard gegeven door Beppie van den Boogaerde, hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Universiteit van Amsterdam en lector Dovenstudies aan de Hogeschool Utrecht. 

RTGS-nr: 27964

Gegeven door: Prof. Dr. E.M. van den Bogaerde.

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

Nascholing-punten:  0,25 voor Doelgroepen.

Datum 2020: 8 oktober 

Tijd: 19:00 - 21:30 

Om deze training te volgen moet je de oorspronkelijke training gevolgd hebben. Tolken op de basisschool 2

Tolken op de basisschool 2 (RTGS-nr 27960) is een trainingsdag ontwikkeld voor diegene die de oorspronkelijke training hebben gevolgd en waarbij we dieper ingaan op theorie en de benodigde vaardigheden van de basisschooltolk verder uitbreidden.

Nadat we in 2019 een begin hebben gemaakt met bijvoorbeeld afspraken maken, plek van de tolk en de samenwerking met de juf, smaakte het naar meer. Een doof kind geïntegreerd op het onderwijs, als enig doof kind in de klas, vraagt een tolk op maat. 

Daarbij zijn er in de tussentijd positieve veranderingen aangebracht, tolken zijn dingen anders gaan oppakken. Wat hebben de veranderingen opgeleverd? Welke randvoorwaarden moeten nog worden aangepakt? Tijd om samen in discussie te gaan. En de al genoemde randvoorwaarden nogmaals te bekijken en te verdiepen.

Dit in samenwerking met M. Verkaaik, ervarings- en NGT deskundige, NGT docent bij Auris en degene die nu de kinderen die geïntegreerd zitten op de scholen les geeft in NGT. Zij is een zeer ervaren docent NGT die ons niet alleen gaat leren om ons zelf aan het niveau aan te passen maar ook dat we het kind blijven uitdagen.

Doelgroep: NGT/ ASL-tolken

Nascholing-punten: 0,70 voor T.T.V.

Data 2020: 24 oktober 2020

Kosten: 245,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 16:30

Locatie: Weert

Om deze training te volgen moet je de oorspronkelijke training gevolgd hebben.