Meet and Greets

 

Steeds vaker komen er vragen of wij een brug willen slaan tussen verschillende (geïsoleerde) doelgroepen. En als kennisnetwerk zijn we dol op het verbinden van partijen en zo het vergroten van ons en jullie netwerk. 

Vandaar dat wij van de Trainingshub nu 'Meet and Greets' (vanaf nu genoemd MaG) gaan organiseren om mensen in contact te brengen. Het zijn etalagedagen, snuffel-momenten, kennismakingen met een doelgroep. Het is een laagdrempelige manier om in contact te komen. En door begeleiding van een zeer ervaren tolk/docent ook een prettige manier voor alle partijen.

 

Tijd: Per MaG verschillend, zie MaG.

Locatie: Klompenmakersweg 2, 3449 JB  Woerden, tenzij anders beschreven.

Kosten: 85,- euro inclusief BTW en lunch

Aanmelden: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com of meld je aan via het contactformulier.

 

 

Ons huidige aanbod van Meet and Greets (MaG) is:


MaG met de Dood

RTGS-nr 22360. De Trainingshub organiseert een Meet and Greet met de dood; een dag waar we kennis maken met een begrafenisondernemer, een verhaal over ervaringen met een begrafenis, het hospice/ palliatieven zorg en  nabestaanden. Met als einddoel dat je als tolk een professionele en meelevende houding aan kan nemen tijdens het overlijdensproces, de begrafenis en tijdens uitbarstingen van heftige emoties.

Deze dag is niet enkel zwaar en beladen. Wij willen tijdens deze dag ook respectvol ruimte overhouden voor liefde, samenhorigheid en zelfs wat humor. Want een dood brengt ook mooie dingen met zich mee. Kom ook en geef je op voor deze bijzondere meet and Greet. De training 'tolken in het zwart' sluit aan bij deze M&G. 
https://www.trainingshubwoerden.nl/trainingen/tolken-in-het-zwart/


Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

Nascholing-punten: 0,10 voor doelgroepen en 0,15 voor T.T.V. en 0,25 voor attitude

data 2020: 8 februari en 15 augustus.

tijd: 10.00-15.30

Kosten: 85,- incl. BTW. 

Tijd: 10:00 tot 15:30.

Locatie: diverse plekken in WoerdenMaG met Intercollegialiteit

RTGS-nr 25548. De tolkenwereld is een competitieve wereld, gevuld met hardwerkende professionals die zich inzetten voor hun cliënten. 

Regelmatig moeten jullie samenwerken, soms juist aan elkaar concurreren. Maar ten alle tijden probeer je (gezamenlijk) tot de meest accurate vertaling te komen. En met dit gezegd hebbende, hoe ga je nu van concullega naar bondgenoot in deze competitieve tolken-wereld? Het antwoord: De Meet and Greet met intercollegialiteit, gegeven door Agnes Kleijn. 

Agnes is coach en een bekend en geliefd persoon in de wereld van het onderwijzen in feedback. Feedback-Agnes gaat het voor ons hebben over intercollegialiteit en hoe het is om met collega-concurrenten samen te werken. Een dag waarop onder andere feedback geven als collega’s en het ontvangen van feedback centraal staat en waar je je attitude leert ontwikkelen. 

Doelgroep: NGT- ASL- en Schrijftolken

Nascholings-punten: 0,5 voor Attitude. 

Data 2020: 7 maart

Kosten: 85,- incl. BTW.

Tijd: 10:00 tot 15:30

Locatie: de TrainingshubMaG Boevenpraktijken

RTGS-nr 25804. Rechtbank, politie, advocaten en boeven. Het klinkt misschien als een thema voor een verkleedfeest maar het zijn natuurlijk alle goedwerkende componenten in het rechtssysteem van ons Nederland. En iedereen speelt zijn eigen rol in het proces; de boef breekt in, de politie pakt hem op, de advocaat verdedigd hem en de rechter neemt uiteindelijk de beslissing wat er met degene gebeurt.

Als tolk kan je op verschillende momenten in het proces worden ingevlogen om te tolken. Enig oefening en voorbereiding is gewenst, blijkt uit uitingen van jullie tolken. Vandaar dat de Trainingshub, in samenwerking met de verschillende ‘componenten’ Meet and Greets heeft ontwikkeld om dat te doen waar behoefte aan is; vaardigheden aanleren en uitbreiden, kennis vergroten en om het rechtssysteem op een veilige manier te ervaren van en het snuffelen aan het onderdeel. Dit keer de boef en zijn deel van de keten. 

Doelgroep: NGT- en ASL-tolken

Nascholings-punten: 0,35 voor T.T.V. en 0,15 voor Doelgroepen. 

Data 2020: 4 april

Kosten: 85,- incl. BTW.

Tijd: 10:00 tot 15:30

Locatie: de TrainingshubMaG met Krav Maga

RTGS-nr: 23399. In 2019 organiseert de Trainingshub in samenwerking met Laura van den Brink twee heel speciale middagen: Interpreters take controle!

 

De unieke Women Take Control trainingen van Krav Maga Almere is een speciaal ontworpen programma voor vrouwen en gaat specifiek in op diverse geweldsituaties waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen. 

Dit is hét programma dat je leven kan redden!

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

Nascholing-punten: 0,10 voor Attitude 

Data 2020: 28 maart

Kosten: 60,- incl. BTW. 

Tijd: 13:30 tot 15:30.

Locatie: Dojo Kintaiko, singel 59a in Woerden.MaG Politiepraktijken; aangiftes

RTGS-nr 25675.  In samenwerking met de Politieacademie organiseert de Trainingshub de Meet and Greet met politiepraktijken; Aangiftes.

Voor het tolken van aangiftes hoef je geen justitietolk te zijn en je kan hier dus gewoon voor gevraagd worden. Maar we hebben gemerkt dat sommige tolken toch een drempel ervaren om dit vervolgens te tolken.

Een afgevaardigde van de Politieacademie en Suzanne Heuft zullen ons daarom rondleiden in de wereld van aangiftes. We gaan leren hoe het proces verloopt, wat essentieel is voor het succesvol afnemen van een aangifte en wat er vervolgens gebeurt met het slachtoffer en zijn benadeling. Daarbij gaan we de vaardigheden die nodig zijn voor het tolken van aangiftes onder de loep nemen en ons voor bereiden op het echte werk. 


Doelgroep: NGT

Nascholing-punten: 0,30 voor T.T.V. en 0,10 voor attitude

data 2020: 6 juni

Kosten: 85,- incl. BTW. 

Tijd: 13:00 tot 17:00.

Locatie: de TrainingshubMaG met het Onderwijs

RTGS-nr 20260. Het tolken in het onderwijs is een veelvuldig besproken onderwerp. Het is ook een heel belangrijk onderwerp. 

De Trainingshub kent in haar netwerk vele ouders, vele tolken en vele leraren die tegen dingen aanlopen in het onderwijs. Maar ook hoe het goed kan gaan en welke werkende oplossingen er zijn. Succesverhalen, mensen met ervaring en kennis.

Daarom acht de Trainingshub en haar netwerk het belangrijk dat we een Meet and Greet organiseren waar alle betrokken partijen open en eerlijk de problemen EN werkende oplossingen bespreken. Kom ook!

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk

Nascholing-punten: 0,20 voor doelgroepen en 0,20 voor taal en tolkvaardigheden.

Data 2020: 14 november

Kosten: 85,- incl. BTW. 

Tijd: 10:00 tot 15:30.

Locatie: de Trainingshub