Persoonlijk VIB-traject

 

Als aanvulling op ons workshopsassortiment heeft de Trainingshub het persoonlijke VIB-traject ontwikkeld. Video Interactie Begeleiding (VIB) of Beeldcoaching is een krachtige coachingsmethodiek die gebruik maakt van opgenomen lesfragmenten, die tolken helpt bij beantwoording van vragen over hun eigen functioneren.

Vragen zoals:

- Het lukt me maar niet in die situatie om goed te tolken. Waar ligt dat nu toch aan?

- Ik experimenteer met een nieuwe aanpak. Wat is daarin effectief en wat niet?

- We krijgen maar geen beeld wat er met die tolksituatie aan de hand is. Hoe kom ik daar achter?

 

 

Persoonlijk, op maat gemaakt en afgestemd op jouw behoeftes als tolk. Want de een zijn blinde vlek is de ander zijn kracht en visa versa. De vraag van de tolk is leidend bij dit traject Doel van het coachen met beeldopnames is de effectiviteit van de (individuele) professionals te vergroten. Interactie, organisatie en didactiek zijn onder meer de gebieden waar beurtelings en in samenhang de focus op is gericht. 

 

 

Werkwijze: 

Bij aanmelding van het persoonlijk VIB-traject spreek je met Suzanne twee contactmomenten van 2,5 uur af waarop de coaching zal plaatsvinden. Dit mag bij jou thuis of op de locatie van de Trainingshub, wat meest prettigst voor jou is. Dan wordt er van een tolksituatie naar keuze een opname gemaakt van ongeveer 10 minuten. Als geheel maar ook persoonlijk van de tolk. De opname wordt behandeld volgens het protocol 'vertrouwelijke informatie'. 

Vervolgens kijkt u samen met de VIB-er de video-opname terug. Bij de start van een traject ligt de focus eerst op het bekijken van de sterke kanten van de betreffende tolk. Veelal is dat al een kunst, omdat vrijwel bij iedereen de aandacht getrokken wordt naar dat wat niet goed is en lastig is. Nadat de sterke kanten in kaart zijn gebracht bekijken we op welke manier en momenten de tolk die sterke kanten kan inzetten in situaties dat het anders verloopt dan gewenst! Suzanne laat aan de hand van de beelden zien welke signalen er in de situatie worden afgegeven door de cliënt, door de andere professional betrokken in de situatie en de tolk. 

En er wordt de scheiding tussen attitude en tolktechnieken gemaakt. Tolktechnieken worden n.a.v. de reader van de cursus aangescherpt. De attitude wordt op de VIB manier duidelijk gemaakt. Met deze informatie gaat de tolk terug naar de tolksituatie naar keuze en wordt er weer een opname gemaakt van ongeveer 10 minuten. 

Hierna volgt de tweede bespreking en kijken jullie gezamenlijk naar de opnames, de groei van de tolk en mogelijk de resterende verbeterpuntjes. 

 

 

RTGS-nr: 27880

Opgeven: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com of bericht ons via het contactformulier. 

Doelgroep: ASL, NGT, Combi tolk.

Nascholingspunten: 0,50 voor Attitude

Tijd:  gezamenlijk af te spreken.

Kosten: De kosten voor dit traject bedraagt 250,- Euro inclusief BTW.

Data 2021: gezamenlijk af te spreken.

De locatie: Thuis of op de de Trainingshub Woerden.