Trainingen voor doven

 

Wij van de Trainingshub zijn er voor alle soorten mensen, ongeacht of je doof, horend, tolk, slechthorend, wel of niet CI-dragend of plotsdoof bent. Je bent hier sowieso welkom! 

Maar we zien ook dat er nogal wat ongelijkheid is en dat soms ook wat moeite is rondom de acceptatie van dove mensen. 

 

Om de gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van doven in Nederland een boost te geven, organiseren wij al sinds het begin van de Trainingshub scholing en kennisavonden voor doven, horenden en tolken. Waar dove docenten en rollenspelen gewoon goed betaald worden voor hun werk en waar, in onze ogen, iedereen gelijk is aan elkaar.

 

Ons paradepaardje is wat dat betreft de scholing VCA. Een training die bijzonder onvriendelijk was voor de dove vaklied en het nagenoeg onmogelijk maakte je certificaat te halen. Één voorbeeld van vele: Je moest het examen maken op een laptop met een koptelefoon op. Ja, een koptelefoon, ondanks dat je doof bent en bij het examen was een tolk niet welkom. Na een intensieve campagne hebben we het voor elkaar gekregen om de VCA-scholing 'doof-vriendelijk' te maken. En we geven deze scholing sinds 2016 2 x per jaar met veel plezier. Wij zorgen voor een tolk, het examen is op de locatie waar je ook les krijgt en de lessen worden gegeven in NGT. 

 

Op deze pagina vind je de scholing VCA en andere scholingen die wij organiseren voor de dove mens. Kijk vooral en wees welkom! En als je vragen hebt of behoefte hebt aan ondersteuning bij een scholing, mail ons dan (trainingshubwoerden@icloud.com). 

 


VCA

Dit is dé training voor dove vaklieden die hun VCA-certificaat willen behalen. De lessen worden gegeven in gebarentaal en zijn visueel ondersteund zodat u de stof optimaal eigen kan maken. Als het nodig is vragen we BHV Nederland om samen met ons een Brandje te blussen. In 2 dagen leert u alles om het daaraan koppelde examen te halen. 

Deze training kan vergoed worden door het UWV!!

  

Data 2020: 

16 april:  Oefenavond VCA (18:00 tot 21:30)

20 april:  Scholingsdag VCA

21 april:  Scholingsdag VCA met examen

 

2 oktober:  Oefenavond VCA (18:00 tot 21:30)

5 oktober:  Scholingsdag VCA

6 oktober:  Scholingsdag VCA met examen

Doelgroep: dove Vaklieden

Kosten: 520,- excl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: 

de Trainingshub Woerden

     Klompenmakersweg 2

     3449 JB  Woerden

opgeven: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com Professioneel filmen en monteren op je smartphone

Mike Warmels, professioneel regisseur met vele vele awards op zijn naam, komt ons leren om te filmen en te monteren op onze smartphone. Je kan je film gelijk uitzenden op Facebook, Twitter, Instagram of Youtube. Je wordt je eigen wandelende tv studio en zendstation. 

 

Je krijgt een hele dag les en je gaat met een film naar huis. Software om te monteren krijg je.
Je kan alle vragen stellen die je hebt want de voertaal is NGT dmv de inzet tolken. 

Bereik meer mensen, maak een filmpje en wie weet... word je nog een bekende vlogger  

Voertaal: NGT

Datum: oktober 2019

Kosten: 125,- incl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: 

de Trainingshub Woerden

     Klompenmakersweg 2

     3449 JB  Woerden

opgeven: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com