NK Rollenspelen

 

NK Rollenspelen (RTGS-nr 23367 ) is een trainingsdag waar je, door middel van rollenspel, gaat werken aan gespreksvoering-vaardigheden. Nu zie ik sommige van jullie al de shakes krijgen bij het woord ‘Rollenspel’ alleen al en dat snappen wij. Maar samen met onze Judith van Impro-acting, professionele rollenspeler, komt het allemaal goed!

Tijdens deze training werken wij aan de belangrijkste onderdelen van succesvolle gespreksvoering; mind-shapen, vermogen tot vloeiend contact hebben, functioneel communiceren en het creëren van een vertrouwd gevoel bij de client en bij jezelf. 

 

Versneld leren door rollenspel

Als tolk moet je voortdurend anticiperen op het vertalen, het gedrag en de wensen van de cliënt, en het liefste daarop vooruit lopen. Allerlei kleine nuances zorgen voor een succesvol gesprek of zorgen ervoor dat de communicatie spaak lopen. Wil je succesvol gesprekken kunnen voeren dan helpt ervaring daar enorm bij!

Ervaren tolken opereren met een groot referentiekader; doordat zij al met veel verschillende cliënten en in veel verschillende situaties hebben gewerkt, hebben zij kennis opgebouwd die in patronen in hun hersenen ligt opgeslagen. Al die ervaringen hebben gezorgd voor het “shapen” van hun brein.

Door het shapen en hun ervaringen zijn zij in staat vloeiende contacten met anderen te hebben, wat hun goed laat functioneren en communicatie mogelijk maakt. Dit geeft de cliënt een vertrouwd gevoel, de menselijke behoefte om ‘erbij te horen’ en om ‘gehoord te worden’ wordt vervuld. Met andere woorden: de communicatie verloopt prettig, er is geen angst om te tolken en we zitten allemaal goed in ons velletje. En dit is waar wij tijdens deze training naartoe gaan werken; mind-shapen, vermogen tot vloeiend contact hebben, functioneel communiceren en het creëren van een minste en vertrouwd gevoel bij de client en bij jezelf naar aanleiding van casuïstiek ingebracht door jou.

 

Binnen de Trainingshub doen we rollenspel in een groep: situaties worden geacteerd, opnieuw gespeeld en steeds verbeterd. Daardoor leren mensen snel omdat mensen in het leerproces vooral kijken naar anderen, de relevante informatie eruit pikken en die gebruiken. We leren van elkaar, met elkaar. 

Doordat we werken met een professionele trainingsactrice kunnen we de situatie precies zo spelen dat je vraag levend wordt. 

Met als einddoel van deze training: de mindset, shaping en de ervaringen opdoen die je, met zelfvertrouwen, laat functioneren.

 

Doelen:

1. Waarom liep ik vast?

2. Hoe kan ik de situatie verbeteren?

3. Hoever kan ik gaan en welke tips zou ik kunnen inzetten?

4. Leren van collega’s

5. Niet alleen begrijp ik mijzelf beter, maar ook mijn cliënt doordat je aan Judith na kan vragen hoe of wat.

6. Overwinnen van gêne en veerkracht opdoen.

 

Doelgroep: ASL, NGT, Schrijftolk (waarvoor geldt dat je je spullen mee moet nemen). 

Nascholingspunten: 0,75 punten; 0,45 voor taal en tolk-vaardigheden en 0,3 voor attitude. 

Tijd: 9:00 tot 17:00. Tussendoor is er een smakelijke lunch van een half uur. 

Kosten: 235,- Euro inclusief BTW, lunch en versnaperingen tijdens pauzes. 

Data 2019:  8 november. 

 

De locatie: 

     de Trainingshub Woerden

     Johan de Wittlaan 1, bel 28

     3445AE Woerden