VCA in  NGT

 

Wij van de Trainingshub zijn er voor alle soorten mensen, ongeacht of je doof, horend, tolk, slechthorend, wel of niet CI-dragend of plotsdoof bent. Je bent hier sowieso welkom! 

Maar we zien ook dat er nogal wat ongelijkheid is en dat soms ook wat moeite is rondom de acceptatie van dove mensen. 

 

Om de gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van doven in Nederland een boost te geven, organiseren wij al sinds het begin van de Trainingshub scholing en kennisavonden voor doven, horenden en tolken. Waar dove docenten en rollenspelen gewoon goed betaald worden voor hun werk en waar, in onze ogen, iedereen gelijk is aan elkaar.

 

Ons paradepaardje is wat dat betreft de scholing VCA. Een training die bijzonder onvriendelijk was voor de dove vaklied en het nagenoeg onmogelijk maakte je certificaat te halen. Één voorbeeld van vele: Je moest het examen maken op een laptop met een koptelefoon op. Ja, een koptelefoon, ondanks dat je doof bent en bij het examen was een tolk niet welkom. Na een intensieve campagne hebben we het voor elkaar gekregen om de VCA-scholing 'doof-vriendelijk' te maken. En we geven deze scholing sinds 2016 2 x per jaar met veel plezier. Wij zorgen voor een tolk, het examen is op de locatie waar je ook les krijgt en de lessen worden gegeven in NGT. 

 

Op deze pagina vind je meer over scholing VCA. Kijk vooral en wees welkom! En als je vragen hebt of behoefte hebt aan ondersteuning bij de scholing, mail ons dan (trainingshubwoerden@icloud.com). 

 


VCA

Dit is dé training voor dove vaklieden die hun VCA-certificaat willen behalen. De lessen worden gegeven in gebarentaal en zijn visueel ondersteund zodat u de stof optimaal eigen kan maken. Als het nodig is vragen we BHV Nederland om samen met ons een Brandje te blussen. In 2 dagen leert u alles om het daaraan koppelde examen te halen. Het Ibex examen is on site. Wij verzorgen de tolk en hij komt mee trainen zodat je kan wennen aan zijn gebaren. 

Deze training kan vergoed worden door het UWV of je gemeente!!

  

Data 2022:

 

17 oktober: Scholingsdag VCA

18 oktober: Scholingsdag VCA met examen

Doelgroep: dove Vaklieden

Kosten: 555,- excl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: 

de Trainingshub Woerden

     Klompenmakersweg 2

     3449 JB  Woerden

opgeven: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com