VCA IN NGT

 

Wij van de Trainingshub zijn er voor alle soorten mensen, ongeacht of je doof, horend, tolk, slechthorend, wel of niet CI-dragend of plotsdoof bent. Je bent hier sowieso welkom! 

Maar we zien ook dat er nogal wat ongelijkheid is en dat soms ook wat moeite is rondom de acceptatie van dove mensen waar wij graag verandering in brengen.

 

Toen wij er in 2016 achter kwamen dat alle VCA examens enkel en alleen gemaakt konden worden op een laptop met een koptelefoon op (hallo! doof!) en het daarom nagenoeg onmogelijk maakte je certificaat te halen als doof persoon, zijn we een intensieve campagne begonnen om VCA scholing 'doof-vriendelijk' te maken. En we geven deze scholing sinds 2016 2 x per jaar met veel plezier. Wij zorgen voor een tolk, het examen is op de locatie waar je ook les krijgt en de lessen worden gegeven in NGT. 

 

 

Op deze pagina vind je meer over scholing VCA en VCA in het Oekraïens. Kijk vooral en wees welkom! En als je vragen hebt of behoefte hebt aan ondersteuning bij de scholing, mail ons dan (trainingshubwoerden@icloud.com). 

 

 


VCA

Dit is dé training voor dove vaklieden die hun VCA-certificaat willen behalen. De lessen worden gegeven in gebarentaal en zijn visueel ondersteund zodat u de stof optimaal eigen kan maken. Als het nodig is vragen we BHV Nederland om samen met ons een Brandje te blussen. In 2 dagen leert u alles om het daaraan koppelde examen te halen. Het Ibex examen is on site. Wij verzorgen de tolk en hij komt mee trainen zodat je kan wennen aan zijn gebaren. 

Deze training kan vergoed worden door het UWV of je werkgever!!

   

Data 2024: 

21 oktober: Scholingsdag VCA

22 oktober: Scholingsdag VCA met examen

Doelgroep: dove Vaklieden

Kosten: 600,- excl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: 

 

SWEDORO, 
Michelangelostraat 46, Rotterdam

 

opgeven: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com VCA in de Oekraïense gebarentaal

VCA infra heeft hard gewerkt aan de ontwikkeling van VCA in verschillende talen. Sinds 1 augustus is deze ook te volgen in het Oekraïens, inclusief lesboek in het Oekraïens. Wat het voor ons, de trainingshub weer mogelijk maakt om deze scholing te vertalen naar de Oekrainse gebarentaal en deze scholing aan te bieden aan Oekraïense dove vaklieden.

 

Heeft u Oekrainse dove mensen in dienst die een VCA certificaat nodig hebben, dan kunnen ze dat bij ons halen. Het landelijk examen is on site. Wij verzorgen de tolk en hij komt mee trainen zodat je kan wennen aan zijn gebaren.   

Data 2024:

 op aanvraag 

 

 

Doelgroep: dove Oekraïense Vaklieden

Kosten: 555,- excl. BTW

Tijd: 9:00 tot 17:00

Locatie: 

 

SWEDORO

opgeven: stuur een mail naar trainingshubwoerden@icloud.com